Dana 10.08. s početkom u 12 sati održana je početna konferencija projekta „START – novi terapijski program“.

Odlukom Ministarstva  za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Konjičkom klubu Kolan iz Šibenika odobren je trogodišnji terapijski program „START“ za razdoblje od 2020. do 2023. Potpisan je ugovor o dodjeli financijskih sredstava za provedbu prve godine programa.

Program pod nazivom  „START – novi terapijski program“  provodit će se na području Šibensko-kninske županije kroz razdoblje od 36 mjeseci. Provodit će se usluge terapije pomoću konja za ukupno 30 korisnika. Nositelj projekta je Konjički klub Kolan, a partneri su Udruga mladih „Mladi u EU“ iz Šibenika i Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac.

Osim pružanja usluge terapija pomoću konja za djecu i mlade s teškoćama u razvoju dodatni cilj programa je povećati socijalnu uključenost djece i mladih s teškoćama u razvoju sa područja Šibensko-Kninske županije.

U provedbu programa uključit će se i volonteri  s područja Šibensko-kninske županije koji će sudjelovati u terapijama pomoću konja. Kroz aktivnosti programa provest će se info kampanja putem web stranica i društvenih mreža koja ima za cilj informirati javnost o pravima osoba s invaliditetom u svrhu omogućavanja samozagovaranja/samozastupanja u ostvarivanju njihovih prava.

Više informacija o projektu  ili na mob. 0989360304