Rekreativna jahanja

KK Kolan nudi rekreativna jahanja za građanstvo. Jahač iznajmljuje konja i odlazi izvan prostora kluba na jahanje uz pratnju voditelja. Može se ići individualno ili u grupi od jednog do nekoliko sati, ovisno o željama i mogućnostima jahača. Ovaj sadržaj kluba mogu koristiti odrasle osobe ili maljoljetne osobe uz dozvolu roditelja. Prije jahanja potpisuje se izjava o preuzimanju odgovornosti. U cijenu je uračunato korištenje konja, opreme za konja, sigurnosna kaciga. Za rekreativnio jahanje nudimo mogućnost plaćanja pojedinačnog sata ili mjesečne članarine.

Tečajevi rekreativnog jahanja
Tečaj jahanja obuhvaća 20 termina u trajanju od 45 minuta 1 – 2 puta tjedno. Tečaj se odvija u ograđenom jahalištu. Sudjelovat mogu djeca od 8 godina i odrasle osobe. Tečaj je namjenjen polaznicima bez prethodnog znanja o konjima i jahanju. Početni sati su na lonži, a do kraja tečaja polaznik samostalno upravlja konjem u hodu i kasu. Polaznik stječe znanje pravilnog ophođenja sa konjem, timarenja konja i sedlanja. Isto tako prolazi i osnove vođenja konja i rada na lonži. Polaznik uči držati pravilan stav i ravnotežu na konju.

Šetnje za djecu na ponijima
Šetnje se provode u trajanju od sat vremena za minimalno troje djece. Jahanja provode vodiči konja a termini se dogovaraju unaprijed. Obavezno je jahanje sa sigurnosnom kacigom. Postoji i mogućnost izlaska na teren. Program je edukativne vrste i provodi se kako bi se djeci pokazao svijet konja te da se oslobode eventualnog straha.

Proslava rođendana
U našem klubu imate mogućnosti unajmiti konje ili ponije za proslavu rođendana. Rođendani su osmišljeni kao edukativno – zabavni program. Djeca idu u razgledavanje farme i upoznaju se sa svim životinjama. Zatim se u ograđenom jahalištu provodi jahanje ovisno o dobi djece na ponijima ili konjima. Nakon jahanja djeca se animiraju na ograđenom nogometnom igralištu kroz razne seoske igre (skakanje u vrećama, potezanje konopa, štafeta… ). Djeca imaju mogućnost samostalnog igranja loptom ( nogomet, graničari ….) Cjelokupni program je pod stručnim vodstvom. Minimalno trajanje rođendana je 2 sata uz mogućnost nadoplate za još jedan sat i najam kočije.

Pony školica

Za djecu od 7 – 8 godina
Provodi se u grupici od troje djece od 7 ili 8 godina. Tečaj obuhvaća 10 sati. Djeca uče pripremati ponija za jahanje, očistiti i osedlati ga, vođenje konja i osnovne figure jahanja u hodu. Cijeli program provodi se kroz igru. Na kraju pony školice djeca mogu upisati daljnji tečaj jahanja.