Svi volonteri uključeni u program terapijskog jahanja će proći kroz trening.

Za volontiranje u našoj Udruzi nije potrebno nikakvo predznanje ni prijašnje iskustvo u radu sa osobama s invaliditetom i konjima. Stoga je od nepohodne važnosti educirati Vas za sve volonterske poslove i zadatke s kojima se možete susresti.

Cijenimo svaku dobru namjeru za volontiranje no ukoliko se volonterski zadatak ne obavi pravilno i sigurno dobra namjera se može pretvoriti u štetu, što po Udrugu, što po samog volontera.

Također, potrebno je vrijeme kako biste se upoznali sa svojim zadacima, razumjeli ih i pravilno izveli te kako bismo na vrijeme mogli ukloniti eventualne poteškoće.

Kroz treninge ćete biti upoznati sa volonterskim poslovima teorijski i praktično.

Vidjeti ćemo koji poslovi Vam najbolje leže, Vaš interes za pojedini zadatak te sposobnost izvršenja. Na taj način ćemo Vas najbolje moći rasporediti za poslove koje želite i možete izvesti.

Važno je zapamtiti da učenje i usvajanje ne prestaje nakon treninga već ćete se u daljnjem volonterskom radu razvijati, postajati vještiji i sigurniji u svoje volonterske zadatke i sebe.

Što vam najviše treba?

Vrijeme, strpljenje, želja i volja za učenjem.

Sve ovo je potrebno kako bi se osiguralo najsigurnije okruženje rada za sve naše korisnike.

Ako postoji problem, bilo s korisnicima, volonterima ili se pojavi situacija koja zahtijeva intervenciju, odmah obavijestite instruktora.

Budite aktivni.

Ako tijekom boravka na posjedu imate duge pauze, postoji dosta stvari koje možete učiniti da pomognete (pomesti prostoriju s opremom, oprati kante, čistiti igračke, opljeviti korov, očistiti konja koji se ne koristiti, pokupiti sijeno ili kakice iz manježa ili nas jednostavno pitajte kako možete pomoći).

Uspostavom i provedbom usluge terapijskog jahanja za djecu i mlade u sklopu projekta „RIDE ON“ doprinijet će se razvoju izvaninstitucionalnih usluga koje za cilj imaju poboljšanje zdravlja i opće kvalitete života socijalno osjetljivih skupina kao i članova njihovih obitelji. Projekt sufinancira Europska unija.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Konjičkog kluba Kolan. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Europska komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.