Konjički klub Kolan – udruga za aktivnosti i terapiju pomoću konja 26.06.2020. s početkom u 18 sati održala prvo natjecanje u jahanju za osobe s teškoćama u razvoju u sklopu projekta Na leđima konja.

Naši volonteri koristili su opremu i didaktičke materijale nabavljene u sklopu projekta kako bi označili elemente potrebne za uspješno prolaženje staze.

Natjecatelji su bili podjeljeni u četiri kategorije:

  • predškolci (4-7 godina)
  • školarci (7 do 12 godina)
  • tinejđeri (od 13 godina)
  • vođenje konja

Pokazali su svoje znanje i napredak kroz nekoliko disciplina: samostalno penjanje, prolazak kroz tunel, slalom, okret, zaustavljanje i samostalno silaženja sa konja u kojima su mogli steći ukupno 14 bodova.

Čestitke svim našim natjecateljima na osvojenim medaljama i diplomama.

Ova aktivnost provedena je u sklopu projekta “Na leđima konja” čiji je cilj uključiti 20 korisnika ciljane skupine, kako bi  povećali njihovu socijalnu uključenost kroz sudjelovanje u besplatnim športskim sadržajima. Sudjelovanjem u aktivnostima projekta korisnici usluga će unapređivati koordinaciju svojih pokreta, stjecati fleksibilnost i elastičnost, jačati snagu svih grupa mišića, učiti slušati i pratiti trenera, dobiti radne navike, samopoštovanje, sigurnost i vjeru u sebe, razvijati socijalnu interakciju sa drugima, težiti u ostvarivanju postavljenih zadataka, napredovati u elementarnoj spretnosti i vještinama, jačati otpornost svojeg tijela i naučiti zdravije živjeti.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.497.114,00 HRK.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85 %): 1.272.546,90 HRK

Razdoblje provedbe projekta je 36 mjeseci, od 27. rujna 2018. do 26. rujna 2021.

Projekt se provodi u suradnji sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za više informacija o projektu, možete kontaktirati predsjednicu udruge Suzanu Živković na broj 098/936-0304, ili putem maila na farmahappyhorse@gmail.com.