Konjički klub Kolan – udruga za aktivnosti i terapiju pomoću konja potpisala je 27.rujna 2018. godine ugovor o provedbi projekta Na leđima konja ( šifra UP.02.1.1.08.0021) na području Šibensko – kninske županije.

Cilj navedenog projekta je uključiti 20 korisnika ciljane skupine, kako bi  povećali njihovu socijalnu uključenost kroz sudjelovanje u besplatnim športskim sadržajima. Sudjelovanjem u aktivnostima projekta korisnici usluga će unapređivati koordinaciju svojih pokreta, stjecati fleksibilnost i elastičnost, jačati snagu svih grupa mišića, učiti slušati i pratiti trenera, dobiti radne navike, samopoštovanje, sigurnost i vjeru u sebe, razvijati socijalnu interakciju sa drugima, težiti u ostvarivanju postavljenih zadataka, napredovati u elementarnoj spretnosti i vještinama, jačati otpornost svojeg tijela i naučiti zdravije živjeti.

Za provedbu športskog programa jahanja nabavljene su didaktičke igračke te razni materijali za motoričke poligone koji se redovito koriste u provedbu aktivnosti. Planiranjem raznih igara i zadataka cilj je potaknuti korisnike na razvijanje kognitivnih sposobnosti.

U u program jahanja uključili smo materijale putem kojih korisnici uče o različitim oblicima, bojama, brojkama, slovima i na zabavan način razvijaju i treniraju svoje moždane funkcije. Takve igračke osim razvoja pojedinih sposobnosti i vještina, promiču i motivaciju za učenje koja će djetetu sigurno olakšati i snalaženje u vrtiću a i u školskim klupama.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.497.114,00 HRK.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85 %): 1.272.546,90 HRK

Razdoblje provedbe projekta je 36 mjeseci, od 27. rujna 2018. do 26. rujna 2021.

Projekt se provodi u suradnji sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za više informacija o projektu, možete kontaktirati predsjednicu udruge Suzanu Živković na broj 098/936-0304, ili putem maila na farmahappyhorse@gmail.com.