U prvom službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji kao ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Marko Pavić godine u posjetio je i Konjički klub Kolan.

– Posjetili su nas ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić sa suradnicima, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk i zamjenik upraviteljice europskih programa Luka Bogdan iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Razgovarali smo o radu udruge i aktualnim EU projektima te budućim planovima razvoja udruge. – kaže predsjednica udruge Suzana Živković

– Posjetili smo i konjički klub Kolan zajedno sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, koji se kao udruga bavi terapijskim jahanjem i tako pomaže djeci s poteškoćama u razvoju, a sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Ovu udrugu koja uspješno koristi EU fondove, a dugo vremena bila je jedina uduga koja se bavi terapijskim jahanjem u Dalmaciji, posjetio sam drugi puta i ponovno se uvjerio u dobrobit EU fondova za lokalnu zajednicu. – napisao je ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić.

Konjički klub Kolan provodi projekt Na leđima konja već skoro godinu dana. Cilj navedenog projekta je uključiti 20 korisnika ciljane skupine na sudjelovanje u besplatnim športskim aktivnostima pomoću konja.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.497.114,00 HRK.Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85 %): 1.272.546,90 HRK

Razdoblje provedbe projekta je 36 mjeseci, od 27. rujna 2018. do 26. rujna 2021.

Projekt se provodi u suradnji sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za više informacija o projektu, možete kontaktirati predsjednicu udruge Suzanu Živković na broj 098/936-0304, ili putem maila na farmahappyhorse@gmail.com.