Korisnicima projekta „Na leđima konja“ omogućeno je lakše penjanje na konja instalacijom bloka za pojahivanje. Postavljena rampa olakšat će da se osobe smjeste na leđa konja te će omogućiti da se što više osoba uključi u sportski program jahanja. Nabava bloka za pojahivanje sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta „Na leđima konja“ je djeci s poteškoćama u razvoju kao i osobama s invaliditetom pomoći u povećanju motoričke sposobnosti, opuštanju mišića, vježbanju koncentracije i strpljenja, razvijanju socijalne interakcije, socijalne uključenosti, razvijanju samopouzdanja, samokontrole i kontrole straha.

Podsjetimo, u sklopu ovog projekta uključeno je 20 korisnika pripadnika ciljane skupine. Sudjelovanjem u navedenim aktivnostima ona će razviti socijalnu interakciju, razviti svoje kognitivne i komunikacijske vještine, stječi radne navike, unaprijediti svoje mišiće i fleksibilnost, te jačati otpornost svog tijela. Sve to uz druženje i ugodnu atmosferu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.497.114,00 HRK.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85 %): 1.272.546,90 HRK

Razdoblje provedbe projekta je 36 mjeseci, od 27. rujna 2018. do 26. rujna 2021.

Projekt se provodi u suradnji sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za više informacija o projektu, možete kontaktirati predsjednicu udruge Suzanu Živković na broj 098/936-0304, ili putem maila na farmahappyhorse@gmail.com.