30.04.2019, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić posjetio je farmu ‘Konjičkog kluba ‘Kolan’. Riječ je o Udruzi za aktivnosti i terapiju pomoću konja, odnosno za terapijsko jahanje namijenjeno djeci s poteškoćama u razvoju i osobama sa invaliditetom. Udruga se dijelom financira iz Europskog socijalnog fonda posredstvom Ministarstva rada, a za projekt terapijskog jahanja ‘Na leđima konja’ iz Europskog socijalnog fonda dobila je 1,5 milijuna kuna.

Podsjetimo kako će korisnici usluga u aktivnostima projekta unapređivati koordinaciju svojih pokreta, stjecati fleksibilnost i elastičnost, jačati snagu svih grupa mišića, učiti slušati i pratiti trenera, dobiti radne navike, samopoštovanje, sigurnost i vjeru u sebe, razvijati socijalnu interakciju sa drugima, težiti u ostvarivanju postavljenih zadataka, napredovati u elementarnoj spretnosti i vještinama, jačati otpornost svojeg tijela i naučiti zdravije živjeti.

-Naša udruga po svojoj namjeni jedina je u Dalmaciji. Djeca s poteškoćama u razvoju koriste terapijsko jahanje i ostale socijalne aktivnosti besplatno u sklopu našim programa. Programe realiziramo uz pomoć 19 volontera, među kojima je 12 srednjoškolaca., Veliki interes je interes kod roditelja, pa postoje liste čekanja za korisnike. Europska sredstva od 1,5 milijun kuna za naš zadnji projekt ‘Na leđima konja’ utrošili smo za zapošljavanje dvoje stručnih djelatnika, za opremu za rad te za nabavu vozila kojim prevozimo naše korisnike – kazala je predsjednica udruge.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.497.114,00 HRK.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85 %): 1.272.546,90 HRK

Razdoblje provedbe projekta je 36 mjeseci, od 27. rujna 2018. do 26. rujna 2021.

Projekt se provodi u suradnji sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za više informacija o projektu, možete kontaktirati predsjednicu udruge Suzanu Živković na broj 098/936-0304, ili putem maila na farmahappyhorse@gmail.com.

30.04.2019., Rakovo selo – Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavic obisao je konjicki klub Kolan Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL