Dana 18. siječnja 2021. godine s početkom u 10:00 sati putem online platforme Zoom održao se poslijednji okrugli stol na temu “Važno je biti uključen” u sklopu projekta Na leđima konja.

Na okruglom stolu okupilo se 10 osoba iz 5 udruga (Konjički klub Kolan [6], UTV Mihovil Šibenik [1], Mladi u Europskoj uniji [1], Razvojni europski centar inicijativa [1], Karate klub Šibenik 1066 [1]) koje djeluju na području šibenika koje u svoje aktivnosti uključuju djecu i mlade. Tema je bila podizanje svijesti o važnosti uključivanja osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u športske aktivnosti.

Tema su bile aktivnosti i načini povećavanja socijalne uključenosti ciljane skupine u športsko – rekreativni i razvojno – kreativni program koji im pruža raznolikost za kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena. Spomenuti su pozitivni učinci sudjelovanja ciljane skupine kao što su unapređivanje koordinacije pokreta, stjecanje fleksibilnosti i elastičnosti, jačanje svih grupa mišića, ali i stjecanje dobrih radnih navika, razvoj socijalne interakcije s drugima i učenje o zdravijem životu.

Poseban naglasak stavljen je na važnost kontinuiteta pružanja navedenih usluga za ciljanu skupinu. Također se pričalo o poticanju dodatne suradnje i motivaciji da se ciljanu skupinu dodatno uključuje u ostale aktivnosti za djecu i mlade na području Šibensko – kninske županije kako bi se doprinjelo razvoju športskih usluga namjenjenima osobama s invalicitetom i djeci s teškoćama u razvoju u lokalnoj zajednici.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.497.114,00 HRK.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85 %): 1.272.546,90 HRK

Razdoblje provedbe projekta je 36 mjeseci, od 27. rujna 2018. do 26. rujna 2021.

Projekt se provodi u suradnji sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za više informacija o projektu, možete kontaktirati predsjednicu udruge Suzanu Živković na broj 098/936-0304, ili putem maila na farmahappyhorse@gmail.com.