Nabavljena didaktička oprema bespovratnim EU sredstvima u sklopu projekta „Na leđima konja“, čiji je nositelj Konjički klub Kolan, a partneri Centar za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“ i Grad Šibenik. Ukupna vrijednost projekta je 1,4 milijuna kuna, od čega je 20.000,00 kuna namijenjeno upravo za novu didaktičku opremu.

Cilj navedenog projekta je uključiti 20 korisnika ciljane skupine, kako bi  povećali njihovu socijalnu uključenost kroz sudjelovanje u besplatnim športskim sadržajima. Sudjelovanjem u aktivnostima projekta korisnici usluga će unapređivati koordinaciju svojih pokreta, stjecati fleksibilnost i elastičnost, jačati snagu svih grupa mišića, učiti slušati i pratiti trenera, dobiti radne navike, samopoštovanje, sigurnost i vjeru u sebe, razvijati socijalnu interakciju sa drugima, težiti u ostvarivanju postavljenih zadataka, napredovati u elementarnoj spretnosti i vještinama, jačati otpornost svojeg tijela i naučiti zdravije živjeti.

Djeca u svakom trenutku uče i stvaraju svijest o naučenome. Od malih nogu upijaju i uče na svojim pokušajima, na svom iskustvu. Upravo iz tog razloga Konjički klub Kolan svojim korisnicima želi omogućiti korištenje opreme i igranja sa didaktičkim igračkama pomoću kojih će stjecati iskustvo kako bi lakše razumjeli svijet oko sebe.