Konjički klub Kolan – udruga za aktivnosti i terapiju pomoću konja 26.06.2020. u 18 sati održati će prvo natjecanje u sklopu projekta. Korisnici će biti podjeljeni u tri kategorije: predškolci (4-7 godina), školarci (7 do 12 godina) te tinejđeri (od 13 godina).

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane korisnike da se prijave za sudjelovanje, te ostale zainteresirane da svojim prisustvom uveličaju događaj. Nakon natjecanja sudionicima će biti dodjeljene diplome i medalje te će biti osigurano osvježenje.

Ova aktivnost provodi se u sklopu projekta “Na leđima konja” čiji je cilj uključiti 20 korisnika ciljane skupine, kako bi  povećali njihovu socijalnu uključenost kroz sudjelovanje u besplatnim športskim sadržajima. Sudjelovanjem u aktivnostima projekta korisnici usluga će unapređivati koordinaciju svojih pokreta, stjecati fleksibilnost i elastičnost, jačati snagu svih grupa mišića, učiti slušati i pratiti trenera, dobiti radne navike, samopoštovanje, sigurnost i vjeru u sebe, razvijati socijalnu interakciju sa drugima, težiti u ostvarivanju postavljenih zadataka, napredovati u elementarnoj spretnosti i vještinama, jačati otpornost svojeg tijela i naučiti zdravije živjeti.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.497.114,00 HRK.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85 %): 1.272.546,90 HRK

Razdoblje provedbe projekta je 36 mjeseci, od 27. rujna 2018. do 26. rujna 2021.

Projekt se provodi u suradnji sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za više informacija o projektu, možete kontaktirati predsjednicu udruge Suzanu Živković na broj 098/936-0304, ili putem maila na farmahappyhorse@gmail.com.