S veseljem objavljujemo kako je naš projekt „Kasom do kondicije“, prošao na natječaju HEP-a za donacije 2023. Svjetlo na zajedničkom putu. Ovom odlukom HEP je postao glavni donator projekta dodijelivši nam 1.600,00 eura za provođenje terapijskog programa. Projekt „Kasom do osmijeha“ obuhvaća program terapijskog jahanja za djecu s teškoćama u razvoju.

Provodit će se u KK Kolan do 31. prosinca 2023. te će se ukupno uključiti 20 korisnika. Glavni korisnici projekta su djeca i mladi s teškoćama u razvoju od 4 do 18 godina. Terapijsko jahanje za tu skupinu korisnika provodit će se dva puta tjedno a prema potrebi i više. Za provedbu programa zadužen je terapijski tim koji se sastoji od 1 terapeuta, 2 instruktora i 3 volontera.

Korisnici će se upućivati individualno ili u malim grupama u našu udrugu. Svi će proći pripremljen program koji se sastoji od teoretsko-edukacijskog programa, sportsko-rehabilitacijskog programa te socijalno-komunikacijskog programa.

Za starije korisnike uvodi se i radna terapija – održavanje štale, čišćenje boksova i ispusta, košenje trave i čišćenje od korova. Sudjelovanjem u programu „Kasom do osmijeha“ korisnici usluga (ciljana skupina) će: unapređivati koordinaciju svojih pokreta, stjecati fleksibilnost i elastičnost, jačati snagu svih grupa mišića, učiti slušati i pratiti trenera, dobiti radne navike, samopoštovanje, sigurnost i vjeru u sebe, razvijati socijalnu interakciju sa drugima, težiti ostvarivanju postavljenih zadataka, napredovati u elementarnoj spretnosti i vještinama, jačati otpornost svojeg tijela i naučiti zdravije živjeti.