Temelji volonterskog rada u terapijama pomoću konja su:

  • OBUKA ( kako nešto radimo )
  • EDUKACIJA ( kako i zašto nešto radimo )
  • OBRAZOVANJE ( provođenjem radionica npr. terapije uz pomoć konja, Bobath terapija, dijagnoze, prehrana konja, skrb o konjima, volonterski rad i ostalo vezano za terapije pomoću konja kroz koje volonteri usvajaju nova znanja )
  • ODGOJ ( izgrađujemo pozitivne osobine ličnosti, stavove, pogled na život i svijet, te karakterne i moralne, radne i društvene vrijednosti kroz konkretne volonterske zadatke u kojima su volonteri inicirani, vođeni i uvažavani )

Izradom Sistematizacije volonterskih pozicija koja obuhvaća naziv volonterske pozicije i kriterije za dobivanje volonterske pozicije važan su preduvjet za kvalitetan i uspješan volonterski rad. Svrha su jasno definirane volonterske pozicije koje su potrebne u terapijama pomoću konja i kriteriji koji trebaju biti zadovoljeni za dobivanje istih.

Uspostavom i provedbom usluge terapijskog jahanja za djecu i mlade u sklopu projekta „RIDE ON“ doprinijet će se razvoju izvaninstitucionalnih usluga koje za cilj imaju poboljšanje zdravlja i opće kvalitete života socijalno osjetljivih skupina kao i članova njihovih obitelji. Projekt financira Agencija za mobilnost i programe EU.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Konjičkog kluba Kolan. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Europska komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.

Audio