Konjički klub Kolan provodi projekt pod nazivom „Društvenim poduzetništvom do razvoja zajednice“ na području Šibensko-kninske županije

 Cilj projekta je  stvaranje preduvjeta za održivi razvoj socijalnih usluga i za obavljanje društveno odgovornih gospodarskih djelatnost, unapređenje znanja i vještina zaposlenih i nezaposlenih članova. Glavna aktivnost projekta je uspostava društvenog poduzetništva kroz gospodarsku djelatnost Udruge sa reinvestiranjem dobiti u financiranju socijalnih usluga .Ostvarenjem prihoda kroz gospodarsku djelatnost želi se osigurati pružanje usluge terapijskog jahanja djeci s teškoćama u razvoju. Na taj način osigurana je besplatna usluga terapijskog jahanja za šestero djece s teškoćama u razvoju jednom tjedno kroz 18 mjeseci.

Terapija pomoću konja je prihvaćena pomoćna terapija za djecu sa teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom sa značajnim utjecajem na posturu jahača, finu i grubu motoriku, ravnotežu, poboljšanje fizičkog zdravlja te psihosocijalnog i emocionalnog stanja jahača.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.173.200,00 HRK.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85 %): 997.220,00 HRK

Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci, od 17. rujna 2020. do 17. ožujka 2023.

Projekt se provodi u suradnji sa Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Za više informacija o projektu možete kontaktirati KK Kolan putem maila na konjickiklubkolan@gmail.com

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Konjičkog kluba Kolan